Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Ενεργούμε με ευθύνη, βασιζόμενοι στην αποδοχή, επικοινωνούμε με σεβασμό, πιστεύοντας στις σχέσεις  εμπιστοσύνης.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Ενεργούμε με ευθύνη, βασιζόμενοι στην αποδοχή, επικοινωνούμε με σεβασμό, πιστεύοντας στις σχέσεις  εμπιστοσύνης.

Δημιουργούμε έναν κύκλο αλληλεγγύης, από το Street Embrace, τη φιλοξενία έως και την ένταξη, με στόχο να στηρίζουμε συνανθρώπους μας,  για να ζήσουμε σε μια κοινωνία όλοι μαζί. 

Άνθρωποι διαφορετικοί ενωνόμαστε, δρούμε & μοιραζόμαστε.

Δημιουργούμε έναν κύκλο αλληλεγγύης, από το Street Embrace, την φιλοξενία έως και την ένταξη, με στόχο να στηρίζουμε συνανθρώπους μας,  για να ζήσουμε σε μια κοινωνία όλοι μαζί. 

Άνθρωποι διαφορετικοί ενωνόμαστε, δρούμε & μοιραζόμαστε.

ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ

Mέσα από ολοκληρωμένες προτάσεις αλλά και στοχευμένες ενέργειες, επιδιώκουμε να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα συνανθρώπων μας που ζουν εξόριστοι στο περιθώριο και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό με στόχο να γίνουν Αυτοεξαρτώμενοι και Αυτάρκεις. Γινόμαστε η φωνή τους, όπου αυτό απαιτείται, διεκδικώντας αυτά που είναι αυτονόητα δικαιώματα για κάθε Άνθρωπο.

Τους συναντάμε σε δύο κύριες κατηγορίες που είναι:

Street Connected People (άστεγοι, άνεργοι που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, εξαρτημένοι, μετανάστες, πρόσφυγες, θύματα ανθρώπινης εμπορίας, εκδιδόμενες/οι κ.α.)

Street Connected Children (ασυνόδευτα ανήλικα, εργαζόμενα παιδιά, θύματα ανθρώπινης εμπορίας κ.α.)

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ

Κάθε 15 ημέρες συνέρχεται η συνέλευση μας. Κάθε ομάδα εργασίας έχει την ευθύνη της ενημέρωσης στον τομέα ευθύνης της. Συζητούμε, επικοινωνούμε και λαμβάνουμε αποφάσεις συλλογικά για κάθε θέμα που αφορά την πρωτοβουλία μας.

Το Steps είναι δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Mιας πρωτοβουλίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από ανθρώπους για ανθρώπους. Δεν λαμβάνουμε κανενός είδους χρηματοδότηση από κρατικούς ή δημόσιους φορείς, δεν συμμετέχουμε σε κανένα χρηματοδοτικό ή επενδυτικό πακέτο που σκοπό έχει την “επιβράβευση” πολιτικών επιλογών και την διαιώνιση των Κοινωνικών ανισοτήτων. 

Σημείωση μη διακρίσεων: Δίνουμε ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού.