skip to Main Content
Select Language: spa eng
Η ΟΜΑΔΑ
Η ΟΜΑΔΑ

Τάσσος Σμετόπουλος

Συντονιστής των Δράσεων Δρόμου/ Street Embrace & Ιδρυτής

Ο Τάσσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με δεκαετή εμπειρία στις εξαρτήσεις, έχει συμμετάσχει στο πρώτο Training for the Trainers του Διεθνούς Δικτύου του Social Streetwork “Dynamo” (Λισαβόνα, 2013). Είναι εμπνευστής και δημιουργός εννέα κοινωνικών προγραμμάτων, σαν Outreach Worker έχει σχεδόν συμπληρώσει 4.500 ώρες στο Streetwork και έχει πραγματοποιήσει δεκαπέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια. Τέλος, έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη (UK – London, Newcastle, Southampton) για να γνωρίσει συναφείς οργανισμούς και κοινωνικά προγράμματα.

Εμμανουέλα Σολδάτου

Συντονίστρια του τμήματος Έρευνας και Συνηγορίας

Μια σπουδαία φιλία την έφερε το Φθινόπωρο του 2017 στο κατώφλι της Steps και ξεκίνησε ως Streeter και μέλος του “Οne Stop”, ενώ από την άνοιξη του 2018 υποστηρίζει την ομάδα και σε επίπεδο έρευνας και συνηγορίας. Συμβάλει στη σύνθεση προτάσεων (ερευνητικών και μη), στο συντονισμό δράσεων και την εκπροσώπηση της ομάδας στις ευρύτερες συνεργασίες. Έχει ολοκληρώσει βασικές σπουδές στα Οικονομικά (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), μεταπτυχιακές στην Ανάπτυξη (Cambridge University) και σκοπός της η υποστήριξη και ανάδειξη των πιο ευάλωτων πληθυσμών. Κατά τα άλλα λατρεύει τον αθλητισμό, αγαπά τη μουσική και απολαμβάνει τις εκδρομές.

Άννα Μαρία Αλέξη

Μέλος του τμημάτος Έρευνας και Συνηγορίας, Social Media Manager & Streeter

Η Άννα Μαρία σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι εκπόνησε την πρακτική της στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στο ερευνητικό πρόγραμμα “The Corpus Coranicum Christianum”. Πλέον, συνεχίζει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ, «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Από το 2018 είναι μέλος της Steps, με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις, ενώ παράλληλα, το 2019 δημιούργησε το εργαστήρι “e/merging traditions”, με στόχο τη διαπολιτισμική συνεργασία ατόμων και κοινοτήτων, μέσω της τέχνης του χορού. Motto της είναι η φράση του Douglas Crimp: «Και πενθούμε και οργανωνόμαστε».

Στάθης Κατωπόδης

Συντονιστής του τμήματος Μάρκετινγκ

Ο Στάθης συμμετέχει στη Steps από το 2016 ως συνιδρυτής και υπεύθυνος Μάρκετινγκ του οργανισμού. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Μάρκετινγκ. Στο παρελθόν έχει υπάρξει υπεύθυνος Μάρκετινγκ σε διάφορα κοινωνικά project ενώ από το 2018 έχει συνδημιουργήσει μία start-up στον τομέα του Digital Marketing. Έχει ένα έντονο ενδιαφέρον γύρω από θέματα Φύλου και Ισότητας ενώ έχει παρακολουθείσει πλείστα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Φεμινισμού και των ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων.

Κωνσταντίνα Κάππου

Συντονίστρια του τμήματος Χρηματοδοτήσεων και Προμηθειών

Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι φοιτήτρια στο τμήμα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα από ένα τυχαίο project της σχολής γνώρισε τον Τάσσο και εντυπωσιασμένη από την διάθεση και την ενεργητικότητα του δε δίστασε να γίνει μέλος της Steps προτού ακόμη δημιουργηθούν. Κύρια ενδιαφέροντα της αποτελούν τα λογοτεχνικά βιβλία, οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια. 

Βαγγελιώ Παπαζήση

Συντονίστρια του Drop-in-Center “Koukkida”

Η Βαγγελιώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μεταπτυχιακές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο την Διεθνή Ιατρική και την διαχείριση κρίσεων υγείας. Είναι μέλος της Steps από τις αρχές του 2019 σαν Streeter.
Όταν έχει την δυνατότητα, αποδρά ταξιδεύοντας. Την ενθουσιάζει η αναρρίχηση και τα μουσικά φεστιβάλ.

Ρεγγίνα Κούκου

Streeter

H Ρεγγίνα έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στην Βακαλό και στο Λονδίνο Μεταξοτυπία. Διατηρούσε εργαστήριο Μεταξοτυπίας την δεκαετία του 1990, και παράλληλα πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας με σύνθετες τεχνικές. Αργότερα ασχολήθηκε με το Real Estate. Έχει μεγάλη αγάπη στα ζώα, στα ταξίδια, στη μουσική και στη φωτογραφία. Ξεκίνησε να συμμετέχει εθελοντικά στην Γέφυρα το 2015. Σήμερα είναι μέλος της Steps και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του One Stop και επίσης στην ομάδα του Street Embrace.

Μαρία Νησωτάκη

Streeter

Η Μαρία γεννήθηκε στην Κρήτη. To καλοκαίρι του 2017 ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πάθος της είναι ωστόσο η δημοσιογραφία και συγκεκριμένα το δημοσιογραφικό ντοκιμαντέρ και η φωτογραφία, η «συνεχής κίνηση» και δράση. Γι’αυτό και λατρεύει θάλασσα, το κολύμπι και κάθε είδους «ταξίδι». Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 2014 και αυτή τη στιγμή είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Primavera». Στη Steps αρθρογραφεί και συμμετέχει στις δράσεις του «One Stop» και του «Street Embrace».

Θωμάς Γκαζέλης

Photographer

Ο Θωμάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Σπουδάζει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Είναι ενεργό μέλος της ομάδας Ζεύξης “Zeuxis ArtGroup” καθώς και της New Media Art και εργάζεται στο πρακτορείο www.photopress.gr.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Βασιλεία Διγιδίκη

Η Βασιλεία Διγιδίκη είναι κοινωνική και δικανική ψυχολόγος καθώς και εκπαιδεύτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard. Έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα στην κοινωνική ψυχολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, ένα στην δικανική ψυχολογία και ένα στην κοινωνική ψυχολογία. Ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική της διατριβή στις προκλήσεις για την προστασία των παιδιών σε ανθρωπιστικές κρίσεις στο FXB Center for Health and Human Rights στο Harvard T.H. Chan School of Public Health.

όλο το βιογραφικό

Επί του παρόντος, είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή έρευνας στο FXB Center for Health and Human Rights σχετικά με την προστασία των παιδιών, προσφύγων και μεταναστών, στην λεκάνη της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στην σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών που είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία, την υπαιτιότητα του θύματος και του πελάτη και τις επιπτώσεις της στην εκ νέου θυματοποίηση καθώς και με τις στάσεις της κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο. Επίσης, σε συνεργασία με το Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts, διεξάγει έρευνα σχετικά με την θρησκευτική ταυτότητα και τις επιπτώσεις της στην κοινωνική ενσωμάτωση.

Πέννυ Τραυλού

Η Πέννυ Τραυλού είναι Λέκτορας στο Τμήμα Architecture and Landscape Architecture (ESALA) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Ηνωμένο Βασίλειο) με εξειδίκευση στο Cultural Geography and Theory. Η μελέτη της εστιάζει στην πολιτική του δημόσιου χώρου, σε συνεργατικές πρακτικές, στην χωρική και κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνογραφία. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα UK Research Councils.

όλο το βιογραφικό

Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε πολυάριθμα συνέδρια και εκδηλώσεις ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος ενώ έχει δημοσιεύεις και σε διεθνή peer-reviewed περιοδικά. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή της πορεία, η Πέννυ είναι ακτιβίστρια σε θέματα των κοινών της πόλης και χωρικής δικαιοσύνης και έχει εργαστεί με/για πρόσφυγες στην Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του OneLoveKitchen, μιας αναδυόμενης συλλογικής κουζίνας Αφρικανών μεταναστών και συνιδρύτρια του Options FoodLab (options.limited), μια κοινωνική κουζίνα – επιχείρηση και κοινότητα για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην Αθήνα.

Βασιλική Σ. Γαροπούλου

Η Βασιλική Σ. Γαροπούλου είναι Καθηγήτρια Επιστήμης Προσαρμοσμένης – Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού καθώς και Επιστημονική σύμβουλος νευροαποκατάστασης – θεραπευτικής άσκησης. Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων με αντικείμενο την “Πολλαπλή Σκλήρυνση” από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με υποτροφία για τις άριστες επιδόσεις της.

όλο το βιογραφικό

Εκπόνησε επίσης με υποτροφία τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής και Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με τη Β’ Παν/κή Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε την πρώτη μεταδιδακτορική της διατριβή στην Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. στον τομέα Νευροεπιστημών και επί του παρόντος εκπονεί ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. δεύτερη μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα της Ιατρικής & Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. επίσης με αντικείμενο την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Συμμετείχε ως επιστημονική συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, υλοποιημένα από το Τμήμα της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ., ενώ παράλληλα υπηρετεί στην Α’ Παν/κή Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ. Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος ενώ έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά  και σε διεθνή peer-reviewed περιοδικά. Διετέλεσε εκπαιδευτικός Eιδικής Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια & Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) από το 2004 καθώς και στη μεταλυκειακή εκπαίδευση Δημοσίων ΙΕΚ, ενώ καινοτόμησε ως Υπεύθυνη Επιστημονικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων Άσκησης Α.μεΑ. του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Α.Π.Θ. Τέλος έχει υπάρξει ενεργό μέλος και εκπρόσωπος-πρέσβειρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στη European Multiple Sclerosis Platform (Ε.M.S.P.) της Ελλάδος σε θέματα που αφορούν την Αποκατάσταση.