skip to Main Content
Select Language: spa eng
Η ΟΜΑΔΑ
Η ΟΜΑΔΑ
Τάσσος Σμετόπουλος

Founder & Coordinator

Ο Τάσσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με δεκαετή εμπειρία στις εξαρτήσεις, έχει συμμετάσχει στο πρώτο Training for the Trainers του Διεθνούς Δικτύου του Social Streetwork “Dynamo” (Λισαβόνα, 2013). Είναι εμπνευστής και δημιουργός εννέα κοινωνικών προγραμμάτων, σαν Outreach Worker έχει σχεδόν συμπληρώσει 4.500 ώρες στο Streetwork και έχει πραγματοποιήσει δεκαπέντε εκπαιδευτικά εργαστήρια. Τέλος, έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη (UK – London, Newcastle, Southampton) για να γνωρίσει συναφείς οργανισμούς και κοινωνικά προγράμματα.

Μαρία Νησωτάκη

Streeter

Η Μαρία γεννήθηκε στην Κρήτη. To καλοκαίρι του 2017 ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πάθος της είναι ωστόσο η δημοσιογραφία και συγκεκριμένα το δημοσιογραφικό ντοκιμαντέρ και η φωτογραφία, η «συνεχής κίνηση» και δράση. Γι’αυτό και λατρεύει θάλασσα, το κολύμπι και κάθε είδους «ταξίδι». Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 2014 και αυτή τη στιγμή είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Primavera». Στο STEPS αρθρογραφεί και συμμετέχει στις δράσεις του «One Stop» και του «Street Embrace».

Κωνσταντίνα Κάππου

Fundraising Manager

Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι φοιτήτρια στο τμήμα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα από ένα τυχαίο project της σχολής γνώρισε τον Τάσσο και εντυπωσιασμένη από την διάθεση και την ενεργητικότητα του δε δίστασε να γίνει μέλος των Steps προτού ακόμη δημιουργηθούν. Κύρια ενδιαφέροντα της αποτελούν τα λογοτεχνικά βιβλία, οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια. 

Μαίρη Βούλγαρη

Streeter

Η Μαίρη γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της, «Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» στο ίδιο πανεπιστήμιο. Κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης, εργάστηκε ως βοηθός στην κοινωνική υπηρεσία των Κέντρων κράτησης μεταναστών Αμυγδαλέζας και  Πέτρου Ράλλη. Συμμετέχει στις δράσεις του  «One Stop» από το ξεκίνημα τους. Αγαπά τον χορό, τα ταξίδια, την μουσική και το διάβασμα.

Ρεγγίνα Κούκου

Streeter

H Ρεγγίνα έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στην Βακαλό και στο Λονδίνο Μεταξοτυπία. Διατηρούσε εργαστήριο Μεταξοτυπίας την δεκαετία του 1990, και παράλληλα πήρε μέρος σε διάφορες εκθέσεις φωτογραφίας με σύνθετες τεχνικές. Αργότερα ασχολήθηκε με το Real Estate. Έχει μεγάλη αγάπη στα ζώα, στα ταξίδια, στη μουσική και στη φωτογραφία. Ξεκίνησε να συμμετέχει εθελοντικά στην Γέφυρα το 2015. Σήμερα είναι μέλος του Steps και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του One Stop και επίσης στην ομάδα του Street Embrace.

Βέρα Μπαξεβανίδου

Streeter & Founding Member

Η Βέρα γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Είναι Κοινωνική Λειτουργός, απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει περάσει εθελοντικά από ένα ευρύ πλαίσιο, ξεκινώντας την πρακτική της άσκηση στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Υγείας. Το 2015 εργάστηκε με Άτομα με Αναπηρία στο Εργαστήρι του οργανισμού Bethel στο Bielefeld, Γερμανίας (v. Bodelschwinghsche Stiftungen Bethel) και στο Ειδικό – Μεταβατικό Σχολείο Janusz Korczak του οργανισμού Bethel στην Vechta, Γερμανίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ζει στην Αθήνα είναι ενεργό μέλος του Steps και συμμετέχει στην ομάδα του Streetwork.

Θωμάς Γκαζέλης

Photographer

Ο Θωμάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Σπουδάζει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Είναι ενεργό μέλος της ομάδας Ζεύξης “Zeuxis ArtGroup” καθώς και της New Media Art και εργάζεται στο πρακτορείο www.photopress.gr.

Τατιάνα Μπαγιάι

Streeter

tatiana-profile-img

Η Τατιάνα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ψυχολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός. Η επαφή της με το Social Street Work το 2015 ήταν καθοριστική. Στην συνέχεια αναλαμβάνει καθήκοντα επόπτη της ομάδας αλλά και ειδικού συμβούλου στις εκπαιδεύσεις των νέων Street Worker, ρόλους που διατηρεί και στο Steps. Τα βιβλία και οι συζητήσεις με φίλους είναι οι αγαπημένες της συνήθειες.

Εμμανουέλα Σολδάτου

Streeter & Communications Manager

Η Εμμανουέλα σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναζητώντας πάντα την κοινωνία στην οικονομία. Εκπονεί το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ της Αγγλίας με αντικείμενο την Ανάπτυξη- και επίκεντρο τις χώρες/χώρους σε ανάγκη. Μια καλή φιλία την έφερε το Φθινόπωρο του 2017 στο κατώφλι της Steps και ξεκίνησε ως Streeter και μέλος του “Οne Stop”, ενώ από την άνοιξη του 2018 υποστηρίζει την ομάδα σε επίπεδο σύνθεσης προτάσεων (ερευνητικών και μη) και αντιπροσώπευσης στις ευρύτερες συνεργασίες. Κατά τα άλλα λατρεύει τον αθλητισμό, αγαπά τη μουσική και απολαμβάνει τις εκδρομές.

Μαρία-Άννα Κωτσοπούλου

Streeter

Γεννημένη το 1985 και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Απόφοιτος κοινωνική λειτουργός του ΑΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας με κύρια ενδιαφέροντα την κοινωνική εργασία και τον εθελοντισμό.  Χομπι της είναι η ζωγραφική, τα ταξιδια και έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Σαν Social StreetWorker προσφερει εθελοντικά βοήθεια προς τους συνανθρωπους που είναι σε κατάσταση  αστεγιας και απορίας στους δρόμους της Αθήνας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Βασιλεία Διγιδίκη

Η Βασιλεία Διγιδίκη είναι κοινωνική και δικανική ψυχολόγος καθώς και εκπαιδεύτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard. Έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα στην κοινωνική ψυχολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, ένα στην δικανική ψυχολογία και ένα στην κοινωνική ψυχολογία. Ολοκλήρωσε την μεταδιδακτορική της διατριβή στις προκλήσεις για την προστασία των παιδιών σε ανθρωπιστικές κρίσεις στο FXB Center for Health and Human Rights στο Harvard T.H. Chan School of Public Health.

όλο το βιογραφικό

Επί του παρόντος, είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή έρευνας στο FXB Center for Health and Human Rights σχετικά με την προστασία των παιδιών, προσφύγων και μεταναστών, στην λεκάνη της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στην σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών που είναι πρόσφυγες ή μετανάστες. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία, την υπαιτιότητα του θύματος και του πελάτη και τις επιπτώσεις της στην εκ νέου θυματοποίηση καθώς και με τις στάσεις της κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο. Επίσης, σε συνεργασία με το Fletcher School στο Πανεπιστήμιο Tufts, διεξάγει έρευνα σχετικά με την θρησκευτική ταυτότητα και τις επιπτώσεις της στην κοινωνική ενσωμάτωση.

Πέννυ Τραυλού

Η Πέννυ Τραυλού είναι Λέκτορας στο Τμήμα Architecture and Landscape Architecture (ESALA) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Ηνωμένο Βασίλειο) με εξειδίκευση στο Cultural Geography and Theory. Η μελέτη της εστιάζει στην πολιτική του δημόσιου χώρου, σε συνεργατικές πρακτικές, στην χωρική και κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνογραφία. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα UK Research Councils.

όλο το βιογραφικό

Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε πολυάριθμα συνέδρια και εκδηλώσεις ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος ενώ έχει δημοσιεύεις και σε διεθνή peer-reviewed περιοδικά. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή της πορεία, η Πέννυ είναι ακτιβίστρια σε θέματα των κοινών της πόλης και χωρικής δικαιοσύνης και έχει εργαστεί με/για πρόσφυγες στην Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του OneLoveKitchen, μιας αναδυόμενης συλλογικής κουζίνας Αφρικανών μεταναστών και συνιδρύτρια του Options FoodLab (options.limited), μια κοινωνική κουζίνα – επιχείρηση και κοινότητα για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην Αθήνα.

Βασιλική Σ. Γαροπούλου

Η Βασιλική Σ. Γαροπούλου είναι Καθηγήτρια Επιστήμης Προσαρμοσμένης – Ειδικής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού καθώς και Επιστημονική σύμβουλος νευροαποκατάστασης – θεραπευτικής άσκησης. Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων με αντικείμενο την “Πολλαπλή Σκλήρυνση” από το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με υποτροφία για τις άριστες επιδόσεις της.

όλο το βιογραφικό

Εκπόνησε επίσης με υποτροφία τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής και Ειδικής Αγωγής σε συνεργασία με τη Β’ Παν/κή Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε την πρώτη μεταδιδακτορική της διατριβή στην Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. στον τομέα Νευροεπιστημών και επί του παρόντος εκπονεί ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. δεύτερη μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα της Ιατρικής & Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. επίσης με αντικείμενο την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Συμμετείχε ως επιστημονική συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, υλοποιημένα από το Τμήμα της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ., ενώ παράλληλα υπηρετεί στην Α’ Παν/κή Νευρ. Κλ. ΑΧΕΠΑ. Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό της έργο σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια, επιμορφωτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος ενώ έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά  και σε διεθνή peer-reviewed περιοδικά. Διετέλεσε εκπαιδευτικός Eιδικής Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια & Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) από το 2004 καθώς και στη μεταλυκειακή εκπαίδευση Δημοσίων ΙΕΚ, ενώ καινοτόμησε ως Υπεύθυνη Επιστημονικού Σχεδιασμού Προγραμμάτων Άσκησης Α.μεΑ. του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του Α.Π.Θ. Τέλος έχει υπάρξει ενεργό μέλος και εκπρόσωπος-πρέσβειρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στη European Multiple Sclerosis Platform (Ε.M.S.P.) της Ελλάδος σε θέματα που αφορούν την Αποκατάσταση.