skip to Main Content
Select Language: spa eng
ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ
ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2016-2020

Με το ξεκίνημα της Steps, κανείς μας δεν περίμενε ότι η ομάδα μας θα γινόταν η αφετηρία για να δραστηριοποιηθούν τόσοι άνθρωποι και να γεννηθούν τόσες ιδέες και projects σε μόλις πέντε χρόνια. Εδώ λοιπόν, τα βήματά μας αποτυπωμένα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
0
Συμμετέχοντες
0
Ώρες Street Embrace
0
Μερίδες Φαγητού
0
Σύριγγες

(έχουν συλλεχθεί 22,000)

0
Προφυλακτικά
0
Μάσκες & Kit Υγιεινής
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ PROJECTS

5/2016-3/2020

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα, η Steps σε συνεργασία με πολλές άλλες ομάδες, δημιουργούσε στην στέγη του συνΑθηνά, μια γωνιά ανοιχτή σε κάθε άνθρωπο που χρειαζόταν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες για όλους. Πρώτες βοήθειες, πλύσιμο ρούχων, μπάνιο, κούρεμα, ζεστό φαγητό, μουσική, παιχνίδι με τα παιδιά, βιβλιοθήκη, νομικές συμβουλές, ενημέρωση για τα Ανθρώπινα δικαιώματα συνέθεταν την προσπάθεια αυτής της πρωτοβουλίας για να φέρει τους Ανθρώπους πιο κοντά.

Σε αυτή τη διαδρομή συμπορευτήκαμε με τους Ithaca Laundry, Mano Aperta, Medical Volunteers International e.V., Khora Asylum Support Team, Advocates Abroad, Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, ΠΑΡΕΑ, R.O.A.D.S, ECHO Refugee Library, MAMbrella

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
0
Μερίδες Φαγητού
0
Ροφήματα
0
Κουρέματα & Χρήση Ντουζ
0
Περιστατικά Α' Βοήθειας
0
Κουβέρτες & Υπνόσακοι
0
Επισκέπτες

Με την υποστήριξη των

Το επίσημο βαν του οργανισμού, βοηθάει τις ομάδες του Street Embrace προσεγγίζοντας σημεία και πληθυσμούς που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ένας αυτοκινούμενος πολυχώρος (βαν), ο οποίος διαθέτει εξοπλισμένη κουζίνα, δύο τέντες- σκηνές τύπου cazebo, μία μεγάλη εξωτερική τέντα, καθώς και δύο σόμπες-μανιτάρια εξωτερικού χώρου. Όταν βρεθεί στο καθορισμένο σημείο, του οποίου η ανάγκη έχει ανιχνευτεί μέσω των ομάδων Street Embrace, με τα προαναφερόμενα μέσα που διαθέτει, δημιουργεί έναν ασφαλή και θερμαινόμενο χώρο, ανοιχτό προς όλους.

23/3/2020-17/5/2020

Tο Many Stops project, υπήρξε ένα project – συνέχεια του One Stop. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, COVID-19 δεν μας επέτρεπε να συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά. Έτσι, η ομάδα της STEPS ανέλαβε την οργάνωση και το συντονισμό ενός νέου έργου που αυτή τη φορά προσέγγιζε τους ανθρώπους που είναι σε κατάσταση δρόμου και σε συνθήκες επισφαλούς στέγασης, στα σημεία όπου αυτοί βρίσκονταν. Βασιζόμενοι και πάλι στη συλλογική προσπάθεια ομάδων αλλά και ατόμων που μαγείρευαν στα σπίτια τους, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε για τον ευάλωτο αυτό πληθυσμό ολοκληρωμένα ημερήσια γευμάτα (κύριο γεύμα, εμφιαλωμένο νερό, ψωμί, φρούτο και ανά περιπτώσεις σαλάτα και γλυκό) και απαραίτητα προϊόντα προσωπικής υγιεινής (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) σε καθημερινή βάση.

Οι ομάδες που στήριξαν το project αυτό ήταν: KHORA, Mano Aperta, Medical Volunteers International e.V., Help Refugees, HumanRights360, Παμπειραϊκή, Hope Cafe, SOS Refugiados, Ρακόρ Restaurant, Αστέρας Εξαρχείων, Αρτοποιεία-Φούρνοι Τσιόκα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
0
Μερίδες Φαγητού
0
Σαλάτες & Επιδόρπια
0
(kg) Φρούτα
0
Μπουκαλάκια Νερού
0
Αντισηπτικά & Μάσκες
0
Ζευγάρια Γαντιών
0
Συμμετέχοντες
0
Ομάδες
0
Οχήματα

Με την υποστήριξη του

Το επίσημο βαν του οργανισμού, βοηθάει τις ομάδες του Street Embrace προσεγγίζοντας σημεία και πληθυσμούς που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

05/2017-11/2020

Το Steps Productions αποτελούνταν από μια ομάδα νέων ανθρώπων, που ήθελαν να εκφραστούν μέσα από την δημιουργία πρωτότυπου και κοινωνικού περιεχομένου. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του project, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν περιεχόμενο (ντοκυμαντέρ, ραδιοφωνικά spot, ρεπορτάζ) για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Amurtel και άλλους οργανισμούς. Μέσα από τα projects της SP, υποστηρίχθηκε η Steps και οι δράσεις της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
0
Projects
0
Συμμετέχοντες
0
Ώρες Παραγωγής