Το δικαίωμα του ανήκειν

Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, την συμβουλευτική, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κοινωνικοποίηση επιδιώκουμε για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά να είναι αυτόνομος, ανεξάρτητος και να είναι ικανός να δημιουργεί σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

Το δικαίωμα στο ανήκειν οφείλει να είναι αποτέλεσμα της αυτοδιάθεσης και των αλληλεπιδράσεων με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Το ανήκειν προϋποθέτει το σκόπιμο «ο ένας μαζί με τον άλλο» και όχι το τυχαία «ο ένας με τον άλλο».

Κοινωνικοποίηση

Γίνομαι κοινωνικός σημαίνει μαθαίνω πολιτιστικές έννοιες, μαθαίνω κανόνες και αξίες. Μπορεί να σημαίνει αποδοχή ή απόρριψη μιας ένταξης που ήδη έχει γίνει ή επιδίωξη μιας ένταξης διαφορετικής από εκείνη που ήδη υπάρχει. 

 

Μέσα από την συνδημιουργία, την συνεργασία, την αποδοχή του άλλου και την συνύπαρξη, κάθε άνθρωπος αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Έτσι γίνεται και ο ίδιος φορέας μετάδοσης της κουλτούρας, των αξιών, των κανόνων, των συμπεριφορών και των τάσεων αλλά και μέρος της διατήρησης και εξέλιξης της κοινωνίας.

 

Koukkida, το νέο project της Steps

#Koukkida, το νέο project της Steps

Ένα drop-in-center όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να αφήσει το στίγμα του.

 

Πάντα εκεί, ανοιχτή σε όλους όσοι χρειάζονται ένα χώρο έκφρασης, αυτοεξάρτησης και αλληλεπίδρασης, η Κουκκίδα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, εργαστήρια ενδυνάμωσης, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.